maanantai 11. maaliskuuta 2013

Suora lähetys valtuustosta 4.3

Pienen tauon jälkeen päätin jälleen lähettää Kaarinan kaupunginvaltuuston kokouksen suorana Internetissä. Edellisen kerran tehdyn analyysin perusteella tarkoitus oli panostaa kuvan ja äänen laadun parantamiseen. Tätä varten olin päivittänyt kaluston matkapuhelimesta kannettavaan tietokoneeseen, kondensaattorimikrofoniin (sellainen studio-äänityksissä käytetty laulumikrofoni) ja Gigantista päivää ennen haettuun alle 30€ web kameraan.

Ennen kokousta otin yhteyttä hallinnon johtoon, valtuuston puheenjohtajaan ja tietohallintoon asian tiimoilta. Iloinen yllätys oli valtuuston puheenjohtajan Matti Ranteen paitsi melko myötämielinen suhtautuminen asiaan niin eritoten se, että hän itse ehdotti että kuvaisin salin etuosasta jotta valtuutetut näkyisivät paremmin ja näkyisivät nimenomaan kasvot kameraan päin. Myös hallintojohtaja Päivi Antola, hallintosihteeri Piija Huhtala sekä tietohallintojohtaja Kari Hölsö olivat avuksi asiassa kun kyselin linjaulostulojen, pistokkeiden jne perään. (Tietohallinnolle tosin asia tuli vähän myöhäisessä vaiheessa tietoon koska olin kirjoittanut Hölsön nimen väärin eikä viesti ollut saavuttanut sille tarkoitettua vastaanottajaa - josta kerran vielä pahoitteluni. )

Joka tapauksessa, niin lähetys oli melko onnistunut - tai katsojathan sen kai lopulta päättää - lukuun ottamatta kuvan ajoittaista paikoilleen jähmettymistä ja äänenvoimakkuuden vaihteluja. (Halusin välttää säröä ja siksi alussa ääni oli hiljainen.) Tätä suoraa lähetystä seurasi kaiken kaikkiaan yli 200 katsojaa. Jälkeenpäin tallenetta katselleita on toinen mokoma lisää. Tästä voi kai kiittää Turun Sanomia joka katsoi asian uutiskynnyksen ylittymisen arvoiseksi. (Myös Kunnalislehti kirjoitti tästä paperilehdessään ja Kaarina-lehdessäkin oli linkki mainittuna.)

Tässä nimenomaisessa valtuuston kokouksessa nähtiin myös Vihreän valtuustoryhmän tekemä valtuustoaloite kokousten lähettämisestä netissä. Ihanteellisin tilanne olisi tietysti se, että tämä asia tämän aloitteen myötä etenisi mahdollisimman pian virkamiesvalmisteluun ja että lähitulevaisuudessa lähetyksiä nähtäisiin kaupungin itsensä järjestäminä. Se millaisena tällainen siinä tapauksessa toteutettaisiin on tietysti täysin avoinna vielä. Hinta-arviot liikkuvat 1000€/kerta molemmin puolin.

Se tässä omassa aktivismissani epäröintiä aiheuttanut seikka on se, että jos ryhdyn lähettämään näitä säännöllisesti, niin minun odotetaan tekevän niin jatkossa ja näin kaupunki voisi mahdollisesti tulkita asian niin, että palvelu järjestyy muutenkin maksutta yksittäisen aktivistin toimesta eikä heidän tarvitse asiaa enää edistää. Toinen minua askarruttanut seikka on että "hovikuvaajana" saattaisin kuntavaikuttajana leimautua liiaksi yhden asian puolestapuhujana, vaikka tunnenkin suurta mielenkiintoa sellaisia kysymyksiä kuten ympäristöä, maankäyttöä ja kaupungin energiaratkaisuja ym. kohtaan. Unohtamatta tietenkään sivistys- (koulut) ja terveydenhoitopalveluja. Niistäkin riittää sille päälle sattuessa jutun juurta sen verran, että hätäisempi ei ehkä jaksaisi kuunnella loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti